Obsahem webináře je ucelený rozbor možností zaměstnavatele, jak přispívat na stravování zaměstnanců či realizovat stravování ve vlastním zařízení, a to z pohledu zákona o daních z příjmů, zákona o DPH a souvisejícího účtování.
Obsah webináře:
- Stravování ve vlastním zařízení zaměstnavatele (rozbor daňového režimu zaměstnavatele a osvobození příjmů na straně zaměstnance)
- Příspěvek na stravování u jiných subjektů - nepeněžní nebo peněžitý příspěvek (rozbor daňového režimu zaměstnavatele a osvobození příjmů na straně zaměstnance)
- Vybrané speciální postupy (kombinace uvedených forem přispívání, souběh s pracovní cestou zaměstnance, přispívání na více jídel v daném dni, e-stravenky)
- Postup zaměstnavatele z pohledu DPH (sazba DPH, kdy nastane zdanitelné plnění, problematika stravenek jako poukazů)
- Související účtování u zaměstnavatele
- Související výklad GFŘ a MF
K dispozici bude podkladový materiál, možnost klást během on-line semináře dotazy k probírané problematice.
Lektor
| RNDr. Ivan Brychta Je od roku 1995 daňovým poradcem zapsaným na seznamu Komory daňových poradců ČR a má více jak dvacetiletou praxi v daňovém, účetním a ekonomickém poradenství, včetně spolupráce na auditech společností. Kromě daňového poradenství se věnuje rozsáhlé přednáškové činnosti (včetně vedení on-line a video seminářů) a svými články přispívá do různých odborných periodik. S nakladatelstvím Verlag Dashöfer spolupracuje od roku 1999.
Publikační činnost: Pro Verlag Dashöfer se jako spoluautor podílí např. na publikacích Přehled změn v daních a účetnictví a Daňově uznatelné náklady. |